Thursday, January 6, 2022

Apa uppsatsstil

Apa uppsatsstil



Research and Citation APA Style 7th Edition APA Formatting and Style Guide 7th Edition. APA-riktlinjer handlar mer om att skriva forskningsrapporter än om personliga uttalanden. Tack för informationen ovan - den är till stor hjälp. Alla rättigheter förbehållna. Bli kursanvändare av den 7:e upplagan av publikationen Apa uppsatsstil.





Vad är APA Essay Format?



Om din instruktör har bett dig att skriva en uppsats i APA-format, det apa uppsatsstil till en början verkar det vara en skrämmande uppgift, speciellt om du är van vid att använda en annan stil som MLA eller Chicago. Men du kan behärska dessa regler också. En uppsats är en typ av papper som kan skrivas i APA-format; andra inkluderar labbrapporter, experimentella rapporter och fallstudier. Innan du börjar, bekanta dig med några av de grundläggande riktlinjerna för att skriva ett papper i APA-format. Naturligtvis kommer det också att vara viktigt att följa eventuella andra formateringsanvisningar som ingår i ditt uppdrag. I nästan alla fall måste du skriva ditt papper i APA-format, apa uppsatsstil, American Psychological Associations officiella publiceringsstil.


Det används också för akademiska tidskrifter. APA-format används inom en rad discipliner inklusive psykologiutbildning och andra samhällsvetenskaper. Formatet dikterar presentationselementen i ditt papper inklusive mellanrum, apa uppsatsstil, marginaler och hur innehållet är uppbyggt. De flesta instruktörer och publikationsredaktörer har strikta riktlinjer när det kommer till hur du formaterar ditt skrivande. Genom att följa APA-formatet kan läsarna inte bara veta vad de kan förvänta sig av din uppsats, utan det betyder också att ditt arbete inte kommer att förlora kritiska poäng på grund av mindre formateringsfel. Även om formateringskraven för ditt papper kan variera beroende på din instruktörs anvisningar, apa uppsatsstil, din uppsats kommer sannolikt att behöva innehålla en titelsida, sammandrag, inledning, brödtext, slutsats, apa uppsatsstil, och referensavsnitt.


Din uppsats bör ha en titelsida i APA-format. Den här titelsidan bör innehålla titeln på din uppsats, ditt namn och skoltillhörighet. I vissa fall kan din lärare behöva ytterligare information som kursens titel, lärarens namn och datum. En sammanfattning är en kort sammanfattning av din uppsats som omedelbart följer efter titelsidan. Det krävs inte för studentpapper, apa uppsatsstil, enligt APA-stil. Din instruktör kan dock begära en. Om du inkluderar en abstrakt bör det inte vara mer än ord, även om detta kan variera beroende på instruktörens krav. Din uppsats bör också innehålla en referenslista med alla källor som citerades i din uppsats. För en uppsats i APA-stil kommer texten att inkludera själva uppsatsen: Inledningen, brödtexten och slutsatsen.


För professionella uppsatser, vanligtvis inte studentuppsatser, innehåller varje sida i uppsatsen också ett löpande huvud uppe till vänster. Det löpande huvudet är en förkortad form av titeln, ofta de första orden, och bör inte vara mer än 50 tecken inklusive mellanslag. Förutom att se till att du citerar dina källor ordentligt och presenterar information enligt reglerna för APA-stil, finns det ett antal saker du kan göra för att göra skrivprocessen lite lättare. Börja med att välja ett bra ämne att skriva om. Helst vill du välja ett ämne som är tillräckligt specifikt för att du ska kunna utforska och utforska ämnet, men inte så specifikt att du har svårt att hitta informationskällor.


Om du väljer något för specifikt kan det hända att du inte har tillräckligt att skriva om. Om du väljer något också apa uppsatsstil, du apa uppsatsstil hitta dig själv överväldigad av information. Börja göra forskning så tidigt som möjligt. Börja med att titta på några grundläggande böcker och artiklar om ditt ämne för att hjälpa till att utveckla det ytterligare. Vad är frågan du ska besvara med din uppsats? Vilken inställning kommer du att ta till ämnet? När du är mer bekant med ämnet, skapa en preliminär källlista med potentiella böcker, artiklar, uppsatser och studier som du kan komma att använda i din uppsats.


Kom ihåg, apa uppsatsstil, alla källor som används i din uppsats måste inkluderas i din referensdel. Omvänt måste alla källor som anges i dina referenser citeras någonstans i din artikel. Med forskning i hand är du redo att börja. Vissa människor gillar att skapa en disposition för att organisera sina argument innan de utarbetar. Du kanske vill börja med en mycket grov översikt och sedan lägga till detaljer. När du har en detaljerad disposition är nästa steg att översätta den från anteckningar till fullständiga meningar och stycken. Kom ihåg att detta är ett första utkast. Det behöver inte vara perfekt. Apa uppsatsstil du har förberett ett grovt utkast till din uppsats, det är dags att revidera, granska och förbereda ditt slutliga utkast. Förutom att se till att ditt skrivande är sammanhållet och stöds av dina källor, apa uppsatsstil, Du bör också kontrollera noggrant efter stavfel, grammatikfel och möjliga formateringsfel.


När man citerar information eller citat från en intervju, APA apa uppsatsstil kräver att du anger källan, apa uppsatsstil, hur informationen samlades in och datum för intervjun, apa uppsatsstil. De bör dock inte inkluderas i referensdelen, eftersom de inte är något som en läsare kan hitta i någon publicerad källa eller sökbar databas. Apa uppsatsstil, informationen bör citeras inom parentes i huvuddelen av texten. Heathfield, personlig kommunikation, 9 maj, Om uppsatsen finns i ett kapitel i en bok, redigerad samling eller antologi, anger APA-formatet att du ska ange efternamn, förnamn, uppsatsens titel, samlingens titel, förlag, år. och sidintervall.


Till exempel: Smith, John, "The Light House," A Book of Poemsediting av Peter Roberts, Allworth Press, s. Enligt APA-format är en tvådelad uppsats formaterad på samma sätt som en apa uppsatsstil, Du måste dock skapa två titelsidor. Om du inkluderar ett kort direktcitat i din uppsats i APA-format måste du göra det apa uppsatsstil författaren, utgivningsår och sidnummer sid. eller sidnummerspann pp. Försättsbladet eller "titelsidan" för en uppsats i APA-format bör alltid innehålla apa uppsatsstil av ditt papper, apa uppsatsstil namn, och skoltillhörighet samt kursens titel, instruktörens namn, apa uppsatsstil, och datum, om din lärare begär det.


Har du någonsin undrat vad din personlighetstyp betyder? Anmäl dig för att få veta mer i vårt nyhetsbrev för Healthy Mind. Nagda S. Hur man skriver ett vetenskapligt sammandrag. J Indian Prosthodont Soc. American Psychological Association. Publiceringsmanual för American Psychological Association 7:e upplagan. Washington DC: American Psychological Association; Innehållsförteckning Visa alla. Innehållsförteckning. Vad är APA-format? APA uppsatsformat Apa uppsatsstil. Steg till en framgångsrik uppsats. Vanliga frågor. Hur Apa uppsatsstil Studerar hjärnan och beteendet. När du skriver din uppsats, var noga med att hålla reda på de källor du citerar.


Forskningsämnen i klinisk psykologi. Hur ska du citera en intervju i APA-format? Var den här sidan till hjälp? Tack för din feedback! Bli Medlem. Vad är dina bekymmer? Verywell Mind använder endast högkvalitativa källor, inklusive peer-reviewed studier, för att stödja fakta i våra artiklar. Läs vår redaktionella process för att lära dig apa uppsatsstil om hur vi faktakontrollerar och håller vårt innehåll korrekt, pålitligt och pålitligt. relaterade artiklar. Hur man använder APA-format. Grundläggande regler för APA-format som du bör följa. Hur man skriver ett papper i APA-format. Hur man citerar en bok i APA-format. Hur man refererar till författare i APA-format. Behöver skriva ett abstrakt i APA-format? Här är hur. Se hur du använder APA-format för att citera författare, böcker och tidskrifter. Skriv en titelsida i APA-format för Psychology Papers.


Tips för att citera onlinevideor i APA-format. Hur man skriver en psykologisk uppsats. Hur man skriver en bilaga i APA-format. Guide till att skriva en labbrapport i psykologi. Riktlinjerna du bör följa för en disposition i APA-format. Hur man refererar till elektroniska källor i APA-format.





skrivande av sportuppsatser



American Psychological Association APA publicerade den 7:e upplagan av sin stilmanual i Utöver regler för citering och pappersformatering, ger manualen olika språkriktlinjer för att hjälpa dig att presentera dina idéer på ett tydligt, kortfattat och inkluderande sätt. Nyckelfrågor inkluderar aktiv vs. passiv röst, användning av pronomen, antropomorfism, inkluderande språk, interpunktion, förkortningar och akronymer och siffror. Innehållsförteckning Aktiv vs. passiv röst Personliga pronomen Antropomorfism Inkluderande språk Interpunktion Förkortningar och akronymer Siffror: Ord vs. siffror Andra stilfrågor Vanliga frågor om APA:s språkriktlinjer. Den passiva rösten, som sätter fokus på föremålet för en handling snarare än på vem eller vad som utför den agenten, överanvänds ofta i akademiskt skrivande.


APA rekommenderar därför att du använder den aktiva rösten som standard. Lämplig användning av pronomen är nyckeln till att upprätthålla en akademisk ton i ditt skrivande. Förstapersonspronomen I, vi bör användas när vi hänvisar till dina egna handlingar och tankar. Läs mer. Undvik att göra detta där det förvirrar din mening, men gör det gärna när din poäng är tydlig. APA ger också vägledning för att se till att ditt språk är inkluderande och respektfullt. Några nyckelpunkter sammanfattas nedan. Förutom att följa allmänna interpunktionsregler, var uppmärksam på dessa punkter när du skriver i APA Style.


Korrekt användning av förkortningar och akronymer är viktigt, eftersom de hjälper till att hålla ditt skrivande kortfattat men kan vara förvirrande om det används inkonsekvent eller utan korrekt förklaring. Som en allmän regel, stava siffror från noll till nio och använd siffror för 10 och högre. Observera dock följande undantag. Använd en kombination av siffror och ord för att uttrycka rygg mot rygg modifierare, t.ex. I sådana situationer ökar en kombination av siffror och ord uttryckets tydlighet och läsbarhet. Observera att när du hänvisar till ett numrerat element i din text, bör du använda en siffra och använda versaler i ordet som föregår den. Läs mer om andra stilfrågor som inte tas upp i den här artikeln genom att följa länkarna nedan:.


I APA Style ska du inte referera till dig själv i tredje person. APA:s språkriktlinjer varnar för att överanvända den passiva rösten, eftersom den kan skymma din mening eller vara onödigt långrandig. Av denna anledning, som standard till den aktiva rösten i de flesta fall. Den passiva rösten är mest användbar när meningen med meningen bara är att ange vad som gjordes, inte att betona vem som gjorde det. Ja, APA:s språkriktlinjer säger att du alltid ska använda seriekomma alias Oxford-komma i ditt skrivande. Titeln på din uppsats bör handla om dubbla rader från toppen av sidan. Texten ska vara centrerad och i fet stil. Se till att du använder stora ord, men inte prepositioner och artiklar. Dubbla mellanslag på all text på din titelsida och lägg till ett extra mellanslag efter titeln.


Ange sedan ditt namn, avdelning, kurs, instruktör och datum. Datumet kan formateras på olika sätt, men man föredrar att stava månaden i sin helhet. För studentuppsatser är abstrakt max: ord helt valfritt. Men om din instruktör kräver en sammanfattning av din uppsats, placera sedan abstraktet på sin egen sida, direkt efter titelsidan. Din uppsats börjar egentligen på tredje sidan. Din rubrik ska vara i fetstil, centrerad, med nyckelord med versaler:. Observera också att till skillnad från i abstraktet är den första raden i varje stycke indragen en tabulator.


För mer information, besök vår sida om formatering av referenslistan. APA-papper är ofta indelade i sektioner. Börja med att använda rubriker på första nivån och använd de andra för underrubriker:. Tredje nivåns rubrik fet kursiv, vänsterjusterad. Fjärde nivåns rubrik fetstil, indragen, slutar med en punkt. Rubrik på femte nivån fet kursiv, indragen, slutar med en punkt. Formateringen av rubriken gör susen. APA-uppsatsmall utan abstrakt eller löpande huvud. APA-uppsatsmall med valfritt löpande huvud och abstrakt. Användarnamn eller e-mailadress. Kom ihåg mig. Essäskrivande. Göra efterforskningar. Skrivprocessen. Uppsatsformatet. Delarna av en uppsats.


Använda citat. Betygsättning och feedback. Föregående ämne.

No comments:

Post a Comment